IMG_5659På høyden i Calella de Palafrugell finnes et fordums sted. I en vakker landsby ved kysten av Costa Brava i Spania, ca 1,5 time biltur fra Barcelona, ligger et sted som oppleves som et kinderegg. Et hjem fra tidlig 1900 tallet hvor et lite slott med stor hage ble anlagt av en utflyttet russer. Han var oberst hos tsaren men falt i unåde etter den russiske revolusjonen. Nå er det blitt en av de viktigste botaniske hager i Middelhavet med over 1000 planter fra hele verden. Kaktus blir ikke det samme etter et besøk her. Samling av kaktuser er unik. Velkommen til den botaniske hage Jardins de Cap Roig

2015-11-05_0001

Parken er renovert og utvidet i nyere tid med skulpturer fra kjente internasjonale kunstnere. Skulpturparken utvides stadig med nye installasjoner. Den botaniske hagen fremstår i dag som en attraksjon og er en destinasjon for de hageglade. Eg har opprettet fotoalbum på flickr som viser stedets fortreffeligheter. Kaktusplanten er godt representert i fotoalbumet.

«BySheriffen» – Steinar Vadla Risa

I sommer halvåret er musikkfestivalen  Cap Roig Festival som rocker stedet sammen med botanikkvandring, og kunstopplevelser i skjønn forening. Festivalen har stor variasjon av artister og de fleste musikksjangere er representert gjennom sesongen. Storheter som Sting, Lady Gaga, Julio Iglesias har hatt opptreden her.

2015-11-05_0003

Eg var i den botaniske hage i juli. Likevel var parken et flott skue og en opplevelse selv midtsommer med solsteik og blomstring på hell. Parken ligger på en åskam med storslått utsikt ut mot havet og ned mot til Calella de Palafrugell, landsby, strender og badeaktiviteter.

Se flere bilder fra den botaniske hage, klikk her.

Den botaniske hage har en unik samling av kaktus og viser planeten stor ære med sitt mangfold. Palmer i ulike varianter og størrelser er også et flott skue. For hageelskere er stedet et must.

2015-11-05_0004

Den botaniske hage kan kombineres med ferie i Costa Brava eller om du har tilholdssted i Barcelona. Da anbefales bil og visp 1,5 time etterpå vandrer du blant planter på et stede med sjel. En fin utflukt og dagstur om du egentlig er på ferie i området Barcelona.

2015-11-05_0002

Selv innlosjerte vi oss en uke i Calella de Palafrugell. Et fantastisk sted hvor vandring langs kyststier gir ferien mosjon. For barnefamilier er området å anbefale. Koselige strender, et lite og trygt sted i landsbymodus. Vi har vært der flere ganger og skal tilbake. Da skal eg innom hagen som gir hageglede.

2015-11-05_0005

Eget flickr album er opprettet, klikk her.

“Smak på botanikk, kunst og musikk , et kinderegg altså”

Steinar Vadla Risa 2015

NB! Ta forhåndsregler. Da får du en trygg opplevelse der du ferdes.

Unngå bagasje og vesketyveri! Bruk karabinkrok les mer.

Unngå Pin–kodetyverier!  klikk her. 

Reisetips fra Mallorca?  Klikk på, Palma by, Puerto de Soller eller Colonia Sant Pere (Sant Pedro).

Storbyferie i London? Her er en bloggpost om London og Victoria Secret.