For kunstinteressert er det en fryd å besøke Henie Onstad Kunstsenter (HOK) for tiden. Utstillingen av Hilma af Klint – abstraksjonens pioner- er storslått og viser en kunstner som har vært bortgjemt så alt for lenge. Det har hun selv bestemt gjennom sitt testament. Først etter sin død og ytterligere noen år måte være unnagjort før hennes produksjon skulle frem i lyset.

2015-10-06_0001Å være innelåst og bortgjemt legger et mystisk slør over kunstneren. Hilma af Klint tåler så absolutt dagens lys. Hun er rett og slett spennende å bli kjent med. Utstillingen er delikat satt opp og viser henne produksjon på en forbilledlig måte.

Her kan du lese hva Aftenposten skriver om Hilma af Klint.

2015-10-06_0002Ikke bare er bildene flotte og flere majestetiske, historien om Hilma af Klint er spennende og gir utstillingen det lille ekstra. Du får rett og slett lyst og lese hennes “biografi” om den finnes…. eller i det minste google hva internettet har å by frem.

Flere bilder fra utstillingen – abstraksjonens pioner, klikk her for Flickr album. 

2015-10-06_0003I et forsøk på å forstå hvorfor hun var en pioner i sitt virke, må du dra til Henie Onstad Kunstsenter. Se med egne øyne utstillingen og opplev den positive energi bildene gir. 

Lest bloggposten om Picasso i Barcelona?

Eg syntes utstillingen er framragende og bør besøkes av de som liker en god kunstopplevelse. Å ta turen til HOK anbefales på det sterkeste.

2015-10-06_0004NB! Ryktene sier at det kan være lenge til utstillingen vises igjen, etter den er ferdig på HOK.

Var Hilma af Klint forut sin tid?  

(Svaret kan være å finne på Henie Onstad kunstsenter t.o.m 3 januar 2016.)

Bloggført av Steinar Vadla Risa

Unngå bagasje og vesketyveri! Bruk karabinkrok les mer.

Unngå Pin–kodetyverier!  klikk her. 

Reisetips fra Mallorca?  Klikk på, Palma by, Puerto de Soller eller Colonia Sant Pere (Sant Pedro).

Storbyferie i London? Her er en bloggpost om London.

«BySheriffen» – Steinar Vadla Risa