Å dra på tur med bobil er blitt populært. Vi har kastet oss på trenden, og gjort vår første bobiltur. Den gikk til Verdens Ende. Du kjører til Tønsberg, gjennom Tjøme, Nøtterøy, og ut til Fæder, vips så er du på Verdens Ende. Vi gjennomførte turen en helg i mai, og ankom Færder nasjonalpark en fredags ettermiddag. Vi tok oppstilling på den kommunale bobilparkeringen vis a vis Verdens Endre Ridesenter. Her ble vi i 2 dager. Stedet er godt tilrettelagt for besøkende med gode toalettfasiliteter, og vannforsyning som kan brukes enten du camper med bobil, eller er på dagsbesøk. Døgnpris kroner 171,- . I sommersesongen, helger og ferie anbefales det å være tidlig ute. Kan fort bli fullt.

Bobilparkeringen er ved parkeringsplassen for nasjonalparken. Det kan bli noe trafikkstøy, men vi opplevde det ikke som problematisk.

Bobilparkering på Verdens Ende, Færder Nasjonalpark

Parkering med toalettfasiliteter og vannforsyning Verdens Ende på Færder

Område er en naturperle. Du kan vandre i skjærgården, langs svaberg og finne din kyststi.  Det er mye natur å oppleve. Du kan også få meg deg flere krigsminner. Beliggenheten i ytre Oslofjorden har gjort at det fra tidens morgen har vært et viktig område å ha kontroll med. Innseiling for skip med Vippefyret som signalpost, Færder fyr eller kanonstillinger.

Vippefyret på Verdens Ende i Færder Nasjonalpark

Stedet egner seg godt for vandring, sykling, badeaktiviteter, kajakk, og fotografering. Å dra på fotosafari er en aktivitet hvor du kommer tett på naturen, fuglene, og forskjellige bygg og attraksjoner.

Besøkssenteret til Færder nasjonalpark et par hundre meter fra parkeringen. Der finner du restauranten Spiseriet. Vi fikk oss en god opplevelse, maten smakte nydelig, og utsikten var upåklagelig. Det er et populært sted så husk bordreservasjon. Det redder kvelden.

Vi anbefaler et besøk til Færder nasjonalpark og Verdens Ende. Vi har lagt den på listen for nytt besøk med tid og stunder. For oss i Osloregionen så blir dette en kortreist tur til et område vi vil utforske mer av.

Mer info om Færder nasjonalpark finner du på Visitvestfold

Bloggført av Steinar Vadla Risa mai 2021

Når jeg ikke er på tur, er jeg Bysheriffen. Mer informasjon om kriminalitet, tyveri og trygghetstiltak fra Vadla Trygghetsbyrå. Klikk her.