Joker butikken på Fister i Ryfylke hvor du kan gjøre dine innkjøp av dagligvarer.

Uten mat og drikke duger helten ikke. For oss ble det helt naturlig å gjøre innkjøpet på Fister Handelslag, fordi vi skulle på seiltur i Ryfylke og Haugalandet. Selv er jeg født og oppvokst på Jørpeland med røtter fra flere steder i Ryfylke. I oppveksten var vi ofte på kjøretur i området og en svipp innom Solbergen hørte med.

Stedet hvor du kan gjøre dine innkjøp av mat og drikke.

Å handle dagligvarer lokalt er helt naturlig for oss som bor på større tettsteder. Fister er ikke slikt sted. Der ble butikken stengt og var stengt i flere år. Dagligvaren ble handlet inn andre steder.

Godt utvalg av dagligvarer.

Godt utvalg av dagligvarer.

Godt utvalg av det du trenger for å bli mett.

Så ville folket ha tilbake det lokale samlingspunktet som lokalbutikken så ofte er. Da kom dugnadsånden og den lokale stolthet farende over fisterfolket og vips så kunne Solbergen åpne butikken igjen.

Viktig å betale for seg.

Jokerbutikken har et godt utvalg, er fin, ren og innbydende. Dette vet lokalbefolkningen godt. De handler der. Det er mange hytter på Fister. Byfolket har i årtier hatt Ryfylke som et godt rekreasjonssted. Jeg håper hyttefolket virkelig støtter opp og handle enda mer i tiden fremover.

Hvor mye veier tre flasker eplemost?

Flere og flere bruker båt som sin “hytte”. Det er praktisk for de og proviantere på Fister. “Bare” 300 meter fra kaien, så er Jokern der med sitt gode utvalg av dagligvarer. 

Les også, Ramsvig Handelsstad et paradis i Ryfylkebassenget! 

Kaien på Fister i RyfylkeI butikklokalet byr de på flere historisk klenodier. Å se en gammel kjøpmannsdisk, plakater og varer fra en svunnen tid, gjør besøket til noe mer enn “bare” å handle dagligvarer. Det oser lokalhistorie lang vei. Det er ikke mange slike steder igjen i Ryfylke, men på Fister Handelslag får du en fornemmelse av historien. Bare det er nok til at du bør legge handleturen innom Jokeren.

Kjøpmannsdisk et lokalhistorisk klenodium.

Nok en historie som forteller…

Nok en fortelling om…

“Å våkne opp, gå til butikken og handle inn ferske bakervarer. Ta deg en kopp kaffe og la humla suse. Det er balsam for kropp og sjef.”

På vei fra Fister kai til neste destinasjon.

Er du rundt i Ryfylkebassenget anbefaler jeg deg å gjøre dine innkjøp av dagligvarer på Fister Handelslag.

Støtt det lokale alternativ!  

Bloggført av Steinar Vadla Risa juli 2018

Unngå bagasje og vesketyveri! Bruk karabinkrok les mer.

Reisetips fra Mallorca?  Klikk på, Palma byPuerto de Soller eller Colonia Sant Pere (Sant Pedro).

Storbyferie i London? Her er en bloggpost om London. og Victoria Secret.

Besøker du Barcelona anbefales et besøk på Camp Nou. Les bloggposten her.

Bloggposter om kriminalitet, tyveri og trygghetstiltak fra Vadla Trygghetsbyrå. Klikk her.