Ramsvig Handelsstad har gått under min radar frem til nå.  Som utflytta Strandbu ble seilturen i sommer en stor opptur. Opplevelsene sto i kø i hver havn vi ankom. Først og fremst fordi jeg aldri har seilt rundt i Ryfylkebassenget tidligere. Men det er jo aldri for sent å dra på oppdagelsesreise. Ryktene sier at det finnes flere perler i Ryfylke så her er det bare, og ønske at det blir flere turer i fremtiden.

Ramsvig Handelsstad ligger i Sjernarøyene og har lange tradisjoner som gjestgiveri og handelssted. I dag drives det som kurs og konferansesenter for regionens næringsliv.

Vi hadde ikke reist langt i Ryfylkebassenget og besøket på Fister Handelsslag før vi ankom sundet ved Sjernarøy. Først passerte vi Rødne og så Sjernarøy Maritim før Ramvig Handelssted åpenbarte seg. 

Jostein Soland

Har du utfordringer med butikktyver, svinn og svindel? Kan din bedrift bli utsatt for kriminalitet? Vil du forebygge svinnkilder i næringslivet? Da anbefales et kurs eller foredrag med Bysheriffen. Ta kontakt, klikk her. 

Vi la båten inntil bryggen og ble tatt imot av Jostein Soland. Det er han og Mette Hiorth Soland som er vertskap på stedet. 

Han ga oss en omvisning på eiendommen og Galleriet Perlemorstrand. Denne gang med utstilling av Stavangerkunstneren Kjell Pahr-Iversen.  

NB! Kommer det en Salvador Dal utstilling til Perlemorstrand noen gang? Få med deg siste avsnitt i bloggen om Handelsstedet Ramsvig. 

Utstilling av Kjell Pahr-Iversen i Galleri PerlemorstrandJeg forstår godt at stedet er håndplukket og har fått sin plass i det gode selskap for steder som utmerker seg. Ramsvig er smakfullt, vakkert og en perle i det vakre Ryfylke. At de også innehar Olavsrosen sier mye om hvordan stedet har tatt vare på Norsk kulturarv og  tradisjon i sin utvikling og modernisering. 

Norsk Kulturarvs kvalitetsmerke Olavsrosa viser veg til eineståande opplevingar rotfesta i den norske kulturarven.

Den gang da.

Jeg tok noen bilder. De taler for seg.

Bakgården gir rom for søvn og utsikt.

Bakgården. En flott oase som gir godt le for vær og vind.

Et originalt tak som ikke blåser av med det første.

Jeg ble bergtatt av Ramsvig og google stedet. Da dukket det opp en interessant artikel fra Aftenbladet fra 2003. Den inneholdt opplysninger om en Salvador Dali utstilling. 

Selv digger jeg Dali og skal om et par dager besøke hans museum Dalí Theatre and Museum i Figueres nord for Barcelona i Catalonia Spania.

På den kunstpausen kommer jeg garantert til å tenke mye på visjonen til Jostein Soland og Galleri Perlemorstrand. Det er viktig å ha store tanker, da blir det enda kjekkere når de blir realisert. 

Bloggført av Steinar Vadla Risa juli 2018

Unngå bagasje og vesketyveri! Bruk karabinkrok les mer.

More images of Museu Picassoclick here

Reisetips fra Mallorca?  Klikk på, Palma byPuerto de Soller eller Colonia Sant Pere (Sant Pedro).

Storbyferie i London? Her er en bloggpost om London. og Victoria Secret.

Besøker du Barcelona anbefales et besøk på Camp Nou. Les bloggposten her.

Bloggposter om kriminalitet, tyveri og trygghetstiltak fra Vadla Trygghetsbyrå. Klikk her.