bobilparkering Vøringsfossen i Måbødalen
Bobilparkering ved Vøringsfossen i Måbødalen.

Bobilparkering ved Vøringsfossen i Måbødalen.

Som fersk bobilentusiast må det treningsturer til før ferien starter ????. Vi tok turen over Hardangervidda, og stoppet på Vøringsfossen parkeringsplass. Det ble et hyggelig, og effektivt stopp. Vøringsfossen bør være kjent for de fleste i Norge. Å se store vannmengder stupe ned i Måbødalen er spektakulært. Jeg forstår godt at turister fra inn og utland har valfartet til plassen de siste hundre år. Å stå på utkikkspunktet ved Fossli Hotel er et mektig skue. Å være på bobiltur gir en unik frihet.

Gangbro over Vøringsfossen

Nå er det mulig å få enda mer nærkontakt med den imponerende Vøringsfossen. Det er etablert en gangbru over elven. Ut fra Hardangervidda høgfjellsplatå slynger vannmassene seg nedover det trange og ville dalføret Måbødalen. Det var en tøff opplevelse. Selve platået er effektiv lagt opp, og gir mange muligheter for å ta del i naturen, vannet og omgivelsene. Området er godt tilrettelagt for at alle skal få en positiv opplevelse. Mer om Hardangerviddaplatået og Vøringsfossen finner du her.

 

Nasjonal Turistveg Hardangervidda

For Bobilfolket er plassen et godt stopp til/fra.. på riksvei 7 Nasjonal Turistveg Hardangervidda. Det er en stor parkeringsplass med egne plasser for bobiler. Det er også eget sted rett ved som kan huse bobilen for et par dager. Det er et stort, og flott toalettanlegg ved parkeringen.

“Parkering og toalettanlegg ved Fossli er tilgjengeleg 01.04.–31.10. med forbehold om små/normale snømengder, kan opnast seinare og / eller stenge tidlegare på grunn av snø, is og værforhold. Ved ferdsel på utsiktspunkta, må det til einkvar tid takast hensyn til vêr og føreforhold..” kan vi lese på nettsiden til Hardagererfjord.com. 

Les mer om Vøringsfossen og Måbødalen på,  Fjord Norway – Din guide til Vestlandet.  “Fjordlandskapet er noe av det vakreste Norge har å by på! Vi hjelper deg både med å finne de beste attraksjonene i Norge – og de mer ukjente perlene.”

Fossli Hotel

Fossli Hotel ligger rett ved, og har servering og wifi. Der satt vi oss ned, og fikk “servert” en nydelig solnedgangen over Måbødalen. Vi var heldige med været og det ble et vakkert skue.

Selve hotellet er også et sted som bør besøkes. Det har historien i veggen bokstavelig talt. Du lukter “gammel” storhet, og du kan se bilder, og gjenstander fra en svunnen tid. Mektige veggmalerier i spisesalen topper det hele.

Nasjonal Turistveg Hardangervidda

I høysesong vil bobilplassene fort bli opptatt, og det vil være mye mennesker som besøker plassen. Riksvei 7 Nasjonal Turistveg Hardangervidda går like ved, så det er mange som vil stoppe her. Vi var der i slutten av månedsskifte mai/juni, og da var det godt med plass. Det gjorde at vi fikk en god opplevelse av Vøringsfossen, naturen, og som bobilentusiast.

bobilparkering Vøringsfossen i Måbødalen

bobilparkering Vøringsfossen i Måbødalen

Bobiltur til Vøringsfossen anbefales

Bobillivet er jo å forflytte seg rundt å besøke aktuelle steder, og få nye opplevelser. For bobilfolket er Vøringsfossen et fint sted å samle krefter til nestedags etappe. Som de sier i turistbrosjyren:

“Nyt utsikta av ein av dei mest imponerande fossane i Norge som kastar seg ut frå Hardangervidda høgfjellsplatå og slyngjer seg nedover det trange og ville dalføret Måbødalen”

 

Bloggført av Steinar Vadla Risa juni 2022

Når jeg ikke er på tur, er jeg Bysheriffen. Mer informasjon om kriminalitet, tyveri og trygghetstiltak fra Vadla Trygghetsbyrå. Klikk her.