Alle byer med respekt for seg selv vil gjerne vise frem sine kunstnere. Å kunne vise frem Pablo Picasso blir da en høydare. Han var en begavet kunstner allerede i sin ungdom. Han fikk utviklet sitt talent og ble en stor kunstner i sin levetid. Han er fortsatt en inspirasjon for utøvere av faget idag. 2015-08-02_0005

Nå er han større enn noen gang. Hans bilder blir omsatt for rekordbeløp og «alle» rikinger som søker oppmerksomhet, må ha en Picasso i samlingen.2015-08-02_0002

Som en kuriositet kan også Norge og Oslo bruke Picasso i sin markedsføring om de tar til vett. Picasso samarbeidet med Carl Nesjar og «de» har laget kunstverkene som er på Y-blokken i Regjeringskvartalet i Oslo. Ja, de som det diskuteres skal fjernes …… Huff a meg. Det får bli tema for en annen bloggpost. Carl Nesjar har satt spor etter seg i Barcelona og byen er stolte av det! Det burde også Oslo være!

2015-08-02_0003Samlingen i Barcelona viser spennvidde i kunstproduksjonen. Museet klarer å formidle hans utrolig talent på en forbildelig måte. Picasso er kjent for å gjennomgå «perioder» blå, rosa, kubisme med mer. Besøker du museet vil de perioder gjennomgås og du vil få god kjennskap til hans verker både tegninger, malerier og keramikk etc.

Har opprettet et fotoalbum for Picasso besøket her.

Museet har fått en sentral plassering i Barcelonas gamle by, El Born. Bygget eller byggene fra 13-14 hundretallet er i seg selv er en attraksjon. På museets hjemmeside finner du alt om stedet, åpningstider, beliggenhet, kart med mer.

Liker du å gå på museum og ta inn over deg vakker kunst? Liker du omgivelser som kan gi inspirasjon for livets mange strømminger? Da besøker du Piccaso i Barcelona når du går gatelangs. Byen som vokser med deg og som har flere attraksjoner å by frem. Barcelona er en by eg ikke går lei av.

Er du hekta på Picasso?

Picasso ble født i Malaga. Derfor har byen Malaga vært så heldig å få donert kunstverker fra Picassos familie. Klikk her for mer infomasjon om Museet i Malaga.

Reisetips.

Ønsker du en god start på kunstopplevelsen. Kjøp billett på nett. Da blir køen kort. Kan ikke få si det nok ganger. Det tips gjelder for de fleste «store» attraksjoner i alle byer.

Har du besøkt London? Les vår bloggpost fra stedet som matcher Barcelona som «storbyferie»

Rabattordninger finnes for de som skal ta «hele» museumsrunden. Nesten halv pris ved å kjøpe 1 billett for 6 steder. Les mer her. 

Å reise rundt i Barcelona kan gjøres enkelt og rimelig om du vil. Det finnes mange rabattordninger for buss, metro, tog, sjekk på nett eller besøk turistinformasjonen.

Driver du gatelangs og bruker apostlenes … får du den beste opplevelse!

Eg har vandret rundt omkring mange ganger og finner stadig opplevelser ingen motoriserte dingser kommer til.

2015-08-02_0004Kombinasjon av byvandring og taxi anbefales. Taxi får deg trygt og effetivt frem. Taxi i Barcelona har levelige priser.

Hva liker du best med Barcelona?

More images of Museu Picasso, click here

Vil en Da Vinci bro gjøre Jørpeland mer sexy? Les bloggposten om tema, her.

 

 

Steinar Vadla Risa +47 90 75 58 11, Bloggført 2015 Barcelona

Bestill et foredrag med Bysheriffen, klikk her.