10. June 2015

London

IMG_2042

London er en by som ikke kjeder deg. Byen flommer over av «bare må besøke steder». Å vite mest mulig før turen gir best utbytte. Ferieplanlegging er undervurdert som familiesyssel. Oversikt gir mindre stress.    Er du enig?

London Eye 15

Våre jenter fikk i oppgave å lete frem steder. Å Google, har googlet er og blir det enkleste. Forberedelsene gjorde at spenningen og forventningene til påskeferien ble forbilledlig. Denne syssel sikrer også husfreden siden vi praktiserer at alle får minst et av sine forslag oppfylt.

Eg spurte mine facebook venner om tips for å få dagene til å gå. Turen til Little Venice og HMS Belfast er et resultat av det. To områder som hadde mer å by på enn bare å være en båt.Little Venice London 15

Uansett hvor du går oppdages kjente landemerker og flotte severdigheter. Noen steder har du hørt om andre blir en positiv opplevelse. Eg bruker reiseguiden «Gatelangs»Den gir god beskrivelse av steder og har oversiktskart som er praktisk. Greit å ha oversikt av byens kjente attraksjoner når du driver gatelangs på din byvandring.

Hvilken reiseguide anbefaler du?

Markedskreftene virker. Shopping er en turistattraksjon. Våre ungdommer satte opp Victoria Secret og Abercrombie & Fitch   på listen av «to do» av severdigheter som måte oppleves. Heldigvis hadde begge steder gode stoler å sitte i. Et viktig interiørelement for menn med kvinner på slep. Men i rettferdighetens navn, stedene er en fryd for øye. Butikkdesign i smakfulle omgivelser. Gjennomtenkte løsninger på produkter som inspirerer. Engler daler ned i skjul har fått en ny betydning.Victoria Secret Abr Com London 15

London har fornyet sitt kjøkken. Fish and chips er eksempel på et oppgradert måltid. Tiden med dvask chips og dryppende frityrstekt fish er et tilbakelagt stadium. Eg spiste mitt fiskemåltid i en sidegate til Selfridges på Holland Pub. En tradisjonell pub som anbefales når du venter på de som fortsatt går i Oxford Street.

More photos from London, here.

 

Vi spiser frokost utenfor hotellet så ofte som mulig. Mat i autentiske omgivelser øker reiseopplevelsen. Frokost på Waterside cafe var intet unntak.

Etter en god start på dagen entret vi kanalbåten. Den tok oss fra Little Venice til Camden Lock Market. Kanalbåtturen og området Camden er en utflukt som tar mye av dagen. Er absolutt en minneverdig dagstur som anbefales. Lunsj i Camden området blir helt naturlig. Skal du kjøpe sko? Da finner du det nedover gaten mot sentrum.  Når du er lei av å gå. Ta taxi tilbake på hotellet. Du trenger hvile før kveldsturen…Camden 15 London

Området South Bank of the River Thames, rett bak London Eye finner du et tyrkisk spisested, Troia. Klikk her så vil du finne vår anbefaling.

For viderekommende er en tur til Brixton å anbefale. Området er i en utvikling som tiltrekker folk. Mye entreprenørskap, oppfinnsomme spisesteder, flere stilige butikker finnes på et begrenset område. En positiv utvikling gjør at området omtales som urbant og trendy.Brixton 15 london

Kombiner Brixton på dagtid med ettermiddagen gatelangs Themsen. Gå fra Tower Bridge nedover mot London Eye. Du støter på London Bridge, HMS Belfast, Shakespare Globe, Modern Tate  osv.  I dette område finnes flere spisesteder som duger til kveldsmat. Vips en ny dag er over og du har opplevd mye.Wharf London 15

Reisetips.

Vi reiste med Ryanair fra Torp til Gatwick . Meget effektivt når du vet hvilke spilleregler som gjelder. Vi hoppet over «alle» muligheter for å oppgradere, komme først i køen osv. Det sparte vi penger på. Ingen av de som betalte seg fremover kom før oss, likevel.

På Gatwick kjøpte vi tur retur togbillett via automat. Enkel og grei måte å komme seg inn til byen, Liverpool stasjon.Div London 15

I London er det å bruke taxi enkelt og greit. Bruk de tradisjonelle taxier. De kjenner byen og kjører deg trygt til steder du ønsker. Ønsker du en historiefortelling med på kjøpet? Få i gang samtalen med sjåføren.

Vi bestilte hotell via hotwire og fikk tildelt Park Plaza County Hotel. Et bra hotel vi trivdes på.

Du plotter område og finner ditt prisbilde. Først når du betaler får du vite hvilket hotell du skal bo på. Vi har brukt den tjenesten flere ganger og fått hotellrom til halvpris. Anbefales om du vil spare noen kroner.

Undergrunnen er et effektiv fremkomstmiddel. Men eg anbefaler at buss brukes oftest. På buss får du oppleve mer og mer av byen ethvert som tiden skrider frem. Kjøpes dagskort eller flerdagskort er det den rimeligste måten å forflytte seg på. Bussturene blir mer sightseeing enn transportmiddel.

Gatwick flyplass praktisere meget strengt hvordan flytende innhold kan medbringes. Husk å sjekke hva som er tiltatt å ha med i håndbagasjen, så slipper du overraskelser. Det nytter ikke å diskuterer der i gården. Så billig parfyme kan koste deg dyrt om du må kaste den…

Konklusjon om London. En mer komplett by skal du lete lenge etter. Rett og slett en klassiker blant storbyer du bør besøke før…..

Hva liker du best med London?

Flere bilder fra London turen finnes i fotoalbumet her.

Storbyferie i Palma på Mallorca? Klikk her for vår bloggpost.

Steinar Vadla Risa, påsken 2015

Unngå veske og bagasjetyverier, les her.

«BySheriffen» – Steinar Vadla Risa