IMG_6412Palma by på Mallorca. Et sted som fenger både badeglede og byvandring. Palma er også et sted for shopping og med sine severdigheter, en by å trives i. Alt ligger på rekke og rad rundt om neste hjørne. Vi trivdes, hadde det hyggelig og opplevde en god energi i byen. Vi fikk rett og slett mange gode ferieminner som nå skal fordøyes.

2015-04-25_0001

Flere spisesteder vi var fornøyd med. El Cuerno Tapas med en siste drink for kvelden over gaten til Abaco. Bak katedralen, langs muren finner du spisestedet, Cafe Murada. Det er et sted som overrasker med sin beliggenhet. Du får med deg solnedgang og du spiser svært god mat. Vi gikk innom flere ganger på grunn av kjøkken og omgivelser. Det er et rolig område men likevel pulserende nok til å gi en god atmosfære. Eller hva med litt asiatisk mat på Bi Bap. Et sted som overrasket positivt. Flere anmeldelser kan du lese på tripadvisor.

2015-04-25_0002

For de kunstinteresserte er museet til Miro å anbefale. Området består av flere bygg og et hageanlegg som gir en fantastisk  oversikt til Joan Miro og hans skapende virksomhet. Stedet er levnende og du må ikke bli overasket av å finne unge kunstnere som avholder en  “workshop”. Det beriker stedet og dens kunst.

2015-04-25_0004

Samtidsmuseet Es Baluard et must. Museet inneholder mye interessant kunst. Når vi gikk rundt var det også en egen utstilling med Recien Pintado. Flere bilder fra Es Baluard finnes i egen link på slutten av bloggposten.

Etter en kunstrunde er det viktig å la inntrykkene synke hen. Utenfor museet er det en restaurant hvor et glass cave gir en kickstart til ettertanken. Anbefales!

2015-04-25_0005

Tur innom Bellvar Castle og Katedralen bør også prioriteres.

2015-04-25_0003

Eg har god erfaring med byvandring. Å dra på slike oppdagelsesturer gir en ekstra dimensjon. Hva finnes rundt neste hjørne? Vil eg oppdage noe uventet, vil eg få inntrykk som pirer nysgjerrigheten?

I Palma få du mange oppdagelser og flere gode opplevelser etterhvert som du går. Arkitektur, gatekunst, folk og annet som gir inntrykk for syn og gane.

Å sette seg ned å “glane” er undervurdert underholdning. Å sitte med et glass og en god bok, anbefales. Du får lavere puls og et velvære som gjør godt for kropp å sjel.

Utfordringen til Palma er søppel, sneiper, hund og heste drid. Renovasjonen er for dårlig og folk viser ikke hensyn nok. Her bør det gjøres noe med folks holdninger. Hyppigere henting av «syddrå» ( les. søppel) bør prioriteres av byens forvaltning.

Palma bør strekke seg etter Barcelona på det området. Barca oppleves renere. De spyler og henter oftere. Det merkes.

Palma oppleves trygg når vanlige forhåndsregler følges. Politi er svært synlige og er ute i gatene konstant. Det forebygger kriminalitet! Her har Oslo politiet mye å lære.

Vil spesielt trekke frem taxiene. De er svært troverdige i sin fremferd og eg har sjelden opplevd en slik trygghet de gir. Taxi bransjen på Mallorca lurer deg ikke og kjører deg trygt frem ditt du skal. Her har taxi bransjen i Oslo mye å lære!

2015-04-25_0006

Alle bilder fra Palma, klikk her. 

Ønsker du en rolig start på Mallorca ferien? Sjekk bloggpost fra Colonia de Sant Pere ( San Pedro).

Sjekk ut mine reisetips fra storbyferien i London 2015. Klikk her.

Ferierer du i  Barcelona? Da anbefaler eg noen dagsturer. 

De med grønne fingre besøk den botaniske hage i Cap Roig som er i Calella de Palafrugell.

For ihuga fans en åpenbaring. For fotballelskere et must. For andre en velsmurt turistmaskin.Besøk Camp Nou!

Å dra til fjells anbefales uansett om du tror på herrens glade budskap, jomfru maria,  eller ønsker tid i fjellheimen. Besøk Montserrat – et fjell som huser mer enn et kloster.

NB! Ta forhåndregler. Da får du en trygg opplevelse der du ferdes.

Unngå bagasje og vesketyveri! Bruk karabinkrok les mer.

Steinar Vadla Risa, 2014

«BySheriffen» – Steinar Vadla Risa