cropped-Hest-san-pedro-mallorca-141.jpgSommeren 2014 ankom vi Colonia de Sant Pere ( San Pedro) på Mallorca. Stedet ligger nord øst i Alcudiabukten og er en liten kystlandsby. Stedet oser av sjarme og varme. Rett og slett en trygg plett på kartet.

Her er bruset av havet som gir lyd. Det kan vi leve godt med. En balansert start på ferien, før vi kommer til de mer urbane strøk senere. Da skal vi entre Puerto de Soller og avslutningsvis i Palma.

2015-05-24_0001

Naturen er flott på disse kanter. En mektig fjellkjede ligger over oss med topper på 500 meter. En lang kyststripe gjør det trivelig for en vandringsmann som meg.

Testet ruten til Betlem og til Can Picafort. Alle turer er godt merkede. For de som liker sykkel og spesielt terrengsykling er området et mekka. Kajakk, brett og seiling langs kysten er populært pga. sine bukter, viker, bølger og fjellformasjoner.

2015-05-24_0003

Å gå langs kysten er ikke for sarte sjeler. Naturen er mektig, havet spiser seg innover landet. Flere steder er stier tatt, veier likeså. Om noen år står flere hus klare for å bli skylt ut i naturens gap. Myndigheten burde kanskje gjort mer for å begrense og stoppe naturkreftene, så det er trist å oppleve.

For de bluferdige er heller ikke vandring lang kysten å anbefale. Her finnes mange små viker, bukter og strender som mennesker finner flotte til rekreasjon både med og uten klær. Ofte kommer du tett innpå ekte kjærlighet.

For oss andre som liker naturen i all sin prakt. Et utrolig flott område for rekreasjon og late dager når de ulike kvaliteter skal bedømmes.

2015-05-24_0002

Byen Arte ligger en kort kjøretur fra San Pedro. Byen har gater, arkitektur, borg og kirke som absolutt bør besøkes. Fra toppen av borgen får du god oversikt over byen og omliggende områder. Shopping av lokale kunsthåndverkere og butikker med nisjepreg gjør at byen byr på sin egenart. Det liker vi godt med stedet.

2015-05-24_0004

Maten smaker godt, servicen er overraskende god til å være et sted uten de store horder. Et par steder utmerker seg spesielt og går under gourmet.  Det finnes også et marked hvor du kan kjøpe inn fra lokale bønder om du lager mat selv. Her er det noe for enhver smak. Du sulter ikke, altså.

2015-05-24_0005

Ønskes hotellkompleks, diskotek, selgere på stranden, musikanter i tid og utide, menyer med norsk og svensk tekst etc. er dette IKKE stedet for deg. Ingen av delene finnes her, utrolig nok!

For å finne overnatting. Da googles leilighet i Colonia Sant Pere Mallorca.

Colonia de Sant Pere anbefales for de som ønsker å senke skuldrene og la humla suse.

Vi dro videre til Puerto de Soller for nye eventyr.

Nyt sommeren!

Alle bilder fra San Pedro eller Colonia de Sant Pere, klikk her.

Steinar Vadla Risa, 2014

Ferierer du i  Barcelona? Da anbefaler eg noen dagsturer. 

De med grønne fingre besøk den botaniske hage i Cap Roig som er i Calella de Palafrugell.

For ihuga fans en åpenbaring. For fotballelskere et must. For andre en velsmurt turistmaskin.Besøk Camp Nou!

Å dra til fjells anbefales uansett om du tror på herrens glade budskap, jomfru maria,  eller ønsker tid i fjellheimen. Besøk Montserrat – et fjell som huser mer enn et kloster.

NB! Ta forhåndregler. Da får du en trygg opplevelse der du ferdes.

Unngå bagasje og vesketyveri! Bruk karabinkrok les mer.

Reisetips fra Mallorca?  Klikk på, Palma by, Puerto de Soller eller Colonia Sant Pere (Sant Pedro).

Storbyferie i London? Her er en bloggpost om London og Victoria Secret.

«BySheriffen» – Steinar Vadla Risa