Foto: Steinar Vadla Risa, Bloggført

Henie Onstad Kunstsenter (HOK) er stedet som stadig imponerer med sine utstillinger av høy kvalitet. Hvem husker vel ikke utstillingen til Hilma af Klint. Nå er det Nikolai Astrup som toner HOK med bravur. Den utstilling bør du få med deg, men du må skynde deg. Etter 11. september er det for sent.

IMG_1401 (2)

IMG_1384 (2)

IMG_1371 (2)

Stikkord for bildene er kulturlandskap, natur, Jølster, tresnitt, stemninger, jonsokbål, flotte malerier av hus, tun, folk, fra en levende og mytisk verden.

IMG_1434 (2)

Maleriene bergtar når du står og stirrer. Du kan rett og slett drømme deg tilbake til en svunnen tid. Så sterkt virker verkene på deg om du vil slippe impulsene inn. Eg skjønner godt at utstillingen gjorde furore i England og at folk her på berget har valfartet gjennom sommeren for å få den samme opplevelsen. Hørte selv flere som var der for andre og tredje gang. Eg håper flere kan få den positive opplevelsen om de besøker utstillingen.

IMG_1383 (2)

IMG_1442 (2)

IMG_1380 (2)

IMG_1392 (2)

For kunstelskere så rangeres Nikolai Astrup på høyde med Munch. Det bør inspirere til de som ikke helt har skjønt det enda. Utstilling er pedagogisk lagt opp og gir oss en opplevelse som setter seg i kropp og sjel.

Det er noe som heter løp og kjøp, ja det samme kan vel sies her, men bare se altså.

NB! Når du først er på Henie Onstad Kunstsenter bør du ta turen til underetasjen hvor høydepunkter i samlingen befinner seg. Et sted som alltid utfyller et besøk. Denne gang vil du finne Picasso, Andy Warhol og Jan Groth bare for å nevne noen. 

IMG_1481 (2)

IMG_1491 (2)

Jan Groth


Andy Warhol
IMG_1540 (2)

Picasso

Picasso er stor. Det vet alle! Her bloggposten fra mitt møte med Picasso i Barcelona.

Her finner du bloggposten om utstillingen Hilma af Klimt.

Her finner du bloggposten om utstillingen til Christopher Nilsen.

Dra til HOK og bli bergtatt. Det vil du ikke angre på.

Steinar Vadla Risa, Bloggført 2016

https://bloggfort.no/picasso-i-y-blokken-er-et-klenodium-som-bor-utnyttes-ikke-rives/

Å besøke Duomo di Milano er et must om du reiser til byen i Italia, hvor det å flanere er en kunst i seg selv.

Kabelbane til Tunglandsfjellet. Det er snakk om mulighetene rundt gullkalven Preikestolen. Et satsingsområde Jørpeland så alt for lenge har neglisjert.

«Lommetyveri» er så mye mer enn å ta lommeboken din. Pin-kodesnapping og pin-kodetyverier gir «lommetyven» mulighet for «jackpot».

Bloggposter om kriminalitet, tyveri og trygghetstiltak fra Vadla Trygghetsbyrå. Klikk her.

Bloggført er også på facebook, klikk her.  

«BySheriffen» – Steinar Vadla Risa