Duomo Milano forsidebilde 2

Milano er byen som strutter av arkitektoniske attraksjoner, kunst av ypperste klasse og som er et shopping mekka for de som er opptatt av siste mote og design. En langweekend i Milano er ikke å forakte. Å gå gatelangs er min favoritt. Eg opplevde mye på reisen og i denne bloggposten er det besøket i katedralen – Duomo of Milan som skal bloggføres. Som alltid i mine bloggposter har eg laget eget fotoalbum fra besøket, klikk her for å bli inspirert til å besøke katedralen.  

Selv om vi besøkte Milano senhøsten var byen fortsatt travelt opptatt med å vise seg fram for turistene. Det betyr at kø må påregnes når du besøker de mest populære attraksjoner. Duomo di Milano er absolutt et slikt sted. Vi valgte å gå innom tidlig for å slippe kø og det viste seg å være smart. Billetter ble kjøpt rask og vi startet med en tur på taket, før vi gikk i selve katedralen på bakkeplan. I høysesongen vil eg anbefale at du kjøper billetter på nett for å slippe kø. Det er nok mest effektivt.

Duomo Milano 1Bygningen er imponerende, fantastisk og magalaust for å si det mildt. Detaljrikdommen som stedet byr på gjør at du bør sette av flere timer for å ikke gå glipp av alle de kunstrikdommer som finnes. 

Duomo Milano 2

Katedralen er stor og eg anbefaler å starte rundturen med å besøke taket. En imponerende utsikt over Milano by, utsøkte detaljer som åpenbarer seg for hver meter du går. Du tar heis opp og ned så det er ingen vanskelig tur å bevege i, men litt trapper og stedvis trangt er det du må ta hensyn til. Taket har også installasjoner av moderne kunst som beriker opplevelsen. Den rundturen anbefales på det sterkeste.

«BySheriffen» – Steinar Vadla Risa

Å bevege seg i en katedral av denne dimensjon med en rik historie, kunstverk av de sjeldne og flotte utsmykninger var en høydare. Bildene taler for seg selv

Duomo Milan 3

Katedralen ligger i sentrum av Milano, eller for å si det på en annen måte. Katedralen er sentrum i Milano. Flere av de gode og velfriserte handelsområdene ligger sentralt rundt Duomo de Milano. Derfor er det å anbefale at du setter av både en og to dager i dette område. Da blir det meste av forventningene til et Milano oppholde tilfredsstilt. For førstereis vil eg anbefale at hotellet du skal bruke ligger i dette området. Kjøp trikkebillett så kan du reise rundt i sentrale strøk på en praktiske og økonomisk måte.

Å besøke Duomo di Milano er et must om du reiser til byen hvor det å flanere er en kunst i seg selv. Å sette seg ned på Gucci kafe etter rundturen ble også en kjekt opplevelse. Et mer perfekt sted for å glane på “hverdagslivet” til asiatisk og arabiske turister skal du lete lenge etter.  

Eg anbefaler Visit Milano. 

Steinar Vadla Risa, 2015

NB! Ta forhåndsregler. Da får du en trygg opplevelse der du ferdes.

Unngå bagasje og vesketyveri! Bruk karabinkrok les mer.

Unngå Pin–kodetyverier!  klikk her. 

Reisetips fra Mallorca?  Klikk på, Palma by, Puerto de Soller eller Colonia Sant Pere (Sant Pedro).

Storbyferie i London? Her er en bloggpost om London og Victoria Secret.