Picasso og Carl Nesjar i Barcelona.

Mens flere storbyer leter med lys og lykt etter spor av Picasso, som kan brukes til å markedsføre byen som en kulturnasjon, vil Oslo rive et Picasso monument av de sjeldne. Det er ikke til å tro men les aftenposten sitt oppslag, så forstår du hvilken tabbe som er i ferd med å skje i kulturbyen Oslo. Picasso og vår egen Carl Nesjar var pionerer i sitt arbeid. Utsmykning i Regjeringskvartalet er et klenodium som bør utnyttes, ikke rives. Den tanke må stoppes!

Eg får frysninger av å tenke på de gode opplevelser Picasso har gitt meg på reiser i Malaga og Barcelona. Barcelona var tidlig ute med å lage et museum over hans kunstverker. Det er i dag et sted som “alle” turister og kunstelskere bare må innom. Å lage en velfungerende turistattraksjon med substans er ikke alltid like enkelt, men har du en Picasso i bakhånd blir det enklere. Barcelona fikk det til og topper det hele med å innlemme Carl NesjarMed Picassos motiver i Nesjars betongutførelse troner deres arbeid i et bygg midt i Barcelonas hjerte. Med katedralen rett over Placa Nova står kontorbygget som en bauta over deres arbeid. Ikke rart at spanske arkitekter reagerer med vantro over hva som er i ferd med å skjer her i Tigerstaden.

Picasso og Carlj Nesjar i Barcelona.

Picasso og Carl Nesjar i Barcelona.

Les bloggposten fra mitt besøk hos Picasso i Barcelona.

Y-blokken er i Regjeringskvartalet, et kvartal som skal renoveres fordi en galning gjorde stor skade på liv, bygg og vårt samfunn. En hel verden sørget med oss og følte den smerte et terrorangrep fører med seg. En hel verden så oss i den vanskelige tiden. At galningens konsekvenser skal få rasere enda mer, blir i overkant mye å sørge over.

La kunstverkene bli stående og la folk valfarte til stedet for ettertanke, hvor både sorg og gleder kan bidra til å bearbeide hendelsen. Her kan kunsten gjøre en forskjell,  spille sin rolle med all den oppmerksomhet et kunstverk kan gi av opplevelse og kjærlighet. Å ha en Picasso og vår egen Carl Nesjar i bakhånd tror eg vil hjelpe til på en positiv måte.

Deres bidrag blir oppbyggende med sin tilstedeværende

Picasso og Carlj Nesjar i Barcelona med katedralen i bakgrunnen.

Picasso og Carlj Nesjar i Barcelona med katedralen i bakgrunnen.

Her har vi en stor mulighet for å skape en fundamental verdi for et sted og et kunstverk som bør berike Oslo. Da bør Y-blokken inngå som et naturlig element i den forestående rehabilitering for bygg, kropp og sjel.

Bli med å støtt oppfordringen for å bevare Y-blokken ved å din “liker” for støtteaksjonen på facebook.

Steinar Vadla Risa, +47 90 75 58 11

Unngå bagasje og vesketyveri! Bruk karabinkrok les mer.

Reisetips fra Mallorca?  Klikk påPalma by, Puerto de Soller eller Colonia Sant Pere (Sant Pedro).

Storbyferie i London? Her er en bloggpost om London og Victoria Secret.

Besøker du Barcelona anbefales et besøk på Camp Nou. Les bloggposten her.

Bestill foredag med Bysheriffen, klikk her