IMG_7976Montserrat er et fjell mest kjent for klosteret og dens historie for katalansk nasjonalisme. Fra tidenes morgen har fjellene vært skjulested for personer som søker ro og harmoni med seg selv. Fjellet er stort, har mange topper og er høyt hevet over havet. Et sted som har vært vanskelig å komme til i tidligere tider. Under slike forhold har eneboere funnet sin plass opp igjennom tidene. Nå er tilgjengeligheten en turist verdig.

2015-11-01_0001Å være i Barcelona, å vandre rundt i Catalonia er en av våre feriefavoritter. Å ha base i Barcelona gir mulighet for dagsturer når strandlivet blir kjedelig eller byvandring blir for ensformig…. En topptur til Montserrat er en flott utflukt om du trenger et avbrekk i hverdagen. Å dra til fjells anbefales uansett om du tror på herrens glade budskap, jomfru maria,  eller ønsker tid i fjellheimen.

I nyere tid har kirken utviklet klosteret fra et lite intimt et , til en katedral og et mekka for troende. Utviklingen har gitt stedet en tiltrekkningskraft av dimensjoner. Årlig kommer tusen på tusentalls gjester med og uten tro i bagasjen. Montserrat har blir et turistmål som fenger religion og friluftsliv.

2015-11-01_0002Fjellet egnet seg ypperlig for klatring og vandring i storslått natur. Det siste var eg ikke helt klar over. Trodde det var klosteret og religionen som var eneste attraksjon.

2015-11-01_0003Å oppleve soloppgangen skal være en anbefalt attraksjon. Du kan oppleve den ved å overnatte på stedets hotell. Du lider ingen nød ved besøket. Det er noe for enhver. For det er et effektivt sted uten at det er negativt. Når horder av folk ønsker seg et innblikk i et klosterliv, er et yrende kirkesamfunn og nå ispedd friluftsfolket, kan det bli trangt om plassen.

2015-11-01_0004For ferierende i Barcelona som ønsker en dagstur er turen til Montserrat sterk å anbefale! Du har valget mellom tog, buss, bil og kabelbane på reisen til.

Klikk her for alle bilder fra turen til Montserrat.

Reisetips.

Den største opplevelsen fås ved å ta toget fra Barca sentrum til første stoppestedet ved kabelbanen.

Ta kabelbanen opp til platået. Det er en flott start som gir en skikkelig wow følelse. Sørg for at billetten inneholder den siste banen opp til fjelltoppen. Ta runden rundt klosteret, besøk museer etc. ved platået. spis lunsj og la roen senke seg.

Etterpå ta banen til fjelltoppen. Du vil oppleve en nydelig utsikt, mens du går rundt i bygget for å lese om stedet historiske utvikling. Faktisk meget interessant og opplysende.

Deretter gå en runde og opplev fjelletoppen.

2015-11-01_0005Går ned igjen til “klosteret”. Det er en fin og lett fjelltur som er tilrettelagt turister. Den returen topper hele “Montserrat” besøket. Utrolig mye historie på den vandring. Se også bildene i flickr albumet så skjønner du hvorfor.

Start tidlig. Det er en god dagstur fra morgen til kveld. Men det er jo hva en dagstur skal være. Eg anbefaler alle turen. Selv skal eg tilbake for å få med meg resten av stedets hemmeligheter.

Besøker du Barcelona anbefales et besøk på Camp Nou. Det gir en religiøs opplevelse for de ihuga. Les bloggposten her.

Hva med å besøke Piccasso? Les bloggposten her.

Steinar Vadla Risa, 2015

NB! Ta forhåndregler. Da får du en trygg opplevelse der du ferdes.

Unngå bagasje og vesketyveri! Bruk karabinkrok les mer.

Unngå Pin–kodetyverier!  klikk her. 

Reisetips fra Mallorca?  Klikk på, Palma by, Puerto de Soller eller Colonia Sant Pere (Sant Pedro).

Storbyferie i London? Her er en bloggpost om London. og Victoria Secret.

«BySheriffen» – Steinar Vadla Risa