Stålverket på Jørpeland er konkurs. Det berører mange. Usikkerheten brer om seg og da er det viktig å finne troen på noe!

En tro som favner de fleste er humoren. I humoren skapes glede, smil og latter. Det er elementer som gir kroppen muligheter til å reagere på en måte som kan gi optimisme, som kan gi et fremtidshåp om du lar humoren slippe til. Det motsatte er trist, tragisk og ikke særlig oppløftende. Derfor bør valget være enkelt, tross alt.

I en vanskelig tid er det fornuftig å gjøre noe som er sunt og godt for kropp og sjel. Slippe humoren til sier nå eg.

Det er mange alvorstunge personer som vil bruke helgen og tiden fremover for å prøve finne en løsning for videre drift. Det gleder meg å registrere. Næringsutvikling er håpet for vekst i et område som må omstille seg. Ingen ting vokser inn i himmelen. Bare godt hardt arbeid fungere i det lange løp. Det viser historien.

Gode krefter som snur de mange steiner, som vil bruke penger og ressurser bør heies frem.

Gründervirksomhet og engasjerte næringslivsledere har alltid spilt en viktig rolle i vårt velferdssamfunn. Vi har lett for å glemme det i en tid da omstilling og streik preger hverdagen.

Kabelbane til Tunglandsfjellet. Les bloggposten her. 

Vi som er utflytta fornemmer også stemningen i en sådan stund. Eg sitter på mitt Ryfylkerom østpå, omgitt av malerier, fotografier og leser i bøker fra mitt elskede fødested og mimrer.

Det var da humoren kom snikende inn i bokrekka. I boken Stålverksarbeider gis humoren plass i tekst og bilder. Denne helgen bør alle som er berørt av konkursen bruke boken til å se det positive gro om bare humoren får større plass i alvoret. Bokomtale, «Det er også humoren den kjente fotografen Dag Eivind Thorenfeldt formidler…».

Ha en strålende helg tross alt!

Steinar Vadla Risa

Vil en Da Vinci Bro gjøre Jørpeland mer sexy? Les bloggposten her.

Unngå bagasje og vesketyveri! Bruk karabinkrok les mer.

Unngå Pin–kodetyverier!  klikk her. 

Reisetips fra Mallorca?  Klikk på, Palma by, Puerto de Soller eller Colonia Sant Pere (Sant Pedro).

Storbyferie i London? Her er en bloggpost om London og Victoria Secret.

«BySheriffen» – Steinar Vadla Risa